lalia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Madonna

Madonna

 

  Túto speváčku, herečku, režisérku, návrhárku, tanečníčku určite každý pozná. O nej sa dá písať hádam donekonečna. Ale poddám to v skratke, pretože mnohé ste o nej už počuli, tak tu dávam pár zaujímavostí o jej živote.

Jej skutočné meno je Louise Veronica Cicconeová Ritchieová.  Narodila sa 16. augusta v roku 1958. Vyrastala v meste Bay City, pri Detroite. Má štyroch bratov a tri sestry. Študovala na Michigenskej univerzite tri roky balet. O dva roky neskôr sa presťahovala do New Yorku, kďe pracovala na rôznych miestach. Založila si skupinu spolu s jedným hudobníkom The Breakfast Club. Potom odišla a pôsobila v skupine Emmy. Keď však podpísala zmluvu so Sire Records tak jej kariéra sa mohla začať. Prvú pesničku Everybody napísala Madonna sama aj hudbu k nej zložila a potom to už išlo vydávané single a albumy z jej vlastnej tvorby mali a majú veľký úspech. Podľa guinnesovej knihy rekordov je najúspešnjšou sólovou speváčkou na svete. Jej úspech bol aj v show, ktoré robila na svojich vystúpeniach. Má syna Rocco John Ritchie, dcéru Lourdes Maria Leon a adoptovala si z africkej Malawi syna menom David. To určite viete pretože o tom bolo písané hádam všade, lebo boli s tým súdne ťahanice, ale všetko dobre dopadlo. 

 Túto osobu obdivujem niekoľko rokov (aj mojich rodičov pravdaže =) ); (aj vďaka mojej kamarátke Veronike, ktorá mi ju dala do povedomia), nielen pre hudbu ale aj to aký je človek. Minulý rok sa mne aj Veronike splnil sen a mohli sme byť na jej úžasnom koncerte Sticky and Sweet Tour v Prahe. Bolo to neskutočné sama Madonna si to užívala a mi s ňou, všetci sme spievali spolu s ňou, dávali sme jej energiu a ona nám. Dúfam že pôjdeme na jej ďaľší koncert, ktorý bude uskutočňovať.

 Máte aj vy nejakú hudobnú či hereckú hviezdu ktorú obdivujete? Ak áno ktorá to je? Stretli ste sa s ňou?


Music <3 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014